Tomatensalade met verse vijgen en avocado

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb me al vaker afgevraagd, waarom ik zo graag uit lunchen ga, terwijl mijn koelkast vol met lekkernijen zit. Na een inspectie van de koele ruimte, kwam ik met deze salade op de proppen. Superlekker toch? Dit noem ik nu de zon in huis halen.

Wat hebben we nodig:
  • gemengde sla, gewassen
  • 1 tomaat, in dunne plakken gesneden
  • 1/2 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 2 verse vijgen, in 4 gesneden
  • 1 eetlepel zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
  • 8 appelkappers
  • 1/2 avocado, ontpit en in plakjes gesneden
  • 50 gr Philadelphia opgeklopte roomkaas
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 cm ansjovispasta
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 eetlepel witte balsamico
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de sla over je bord.
  • Schik de tomatenplakjes over de sla en strooi de uiringen erover.
  • Zoek een plekje voor de vijgen, lijven, kappers, avocado.
  • Werk af met de roomkaas en enkele blaadjes basilicum.
  • Maak een dressing van de ansjovispasta, olie en balsamico. Druppel de dressing over je salade.
  • Kruid af met vers gemalen peper.
TIP:

Je kan de vijgen ook even warm maken in een oven van 180°C.
De ansjovispasta kan je weglaten uit de dressing en enkele ansjovisjes op de tomaten leggen.
We hebben snijsla in onze tuin en Hubby zorgt er op die manier voor, dat we altijd sla in huis hebben.

Reacties