Oosterse bouillon met scampi

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk op een regenachtige avond, voor de TV. Zorg dat je scampi's klein genoeg gesneden zijn, zodat je ze in één hap kunt binnen lepelen.

Wat hebben we nodig:
  • handvol sojascheuten
  • handvol jonge spinazie, gewassen
  • 4 champignons, in plakjes gesneden
  • 500 ml verse groentenbouillon
  • 8 scampi's, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • shirataki noodles (Gerlinéa)
  • scheutje vissaus
  • scheutje sojasaus
  • peper van de molen
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Neem twee mooie, Aziatische kommen.
  • Leg in elke kom een handvol sojascheuten, daarop enkele blaadjes spinazie en enkele plakjes champignon.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de scampi's toe. Laat ze niet te lang meegaren. Haal ze uit de bouillon en hak ze kleiner.
  • Spoel de noodles en warm ze op in dezelfde bouillon.
  • Kruid de bouillon met vissaus, sojasaus en een draai van de pepermolen.
  • Verdeel de noodles over de twee kommetjes en verdeel ook de scampi's.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Werk af met pijpajuintjes.
TIP:

Voeg geen zout toe, daar de sojasaus al gezouten is.
Deze voorgegaarde noodles bestaan grotendeels uit water en onverteerbare vezels. Heel koolhydraatarm. Te koop bij Delhaize, bij de Gerlinéa producten.
Maak het wat pittiger door enkele druppels sriracha saus te druppelen over de soep.

Reacties