Mini citroen cheesecake

Foto Cathy Van de Moortele
Via Facebook kwam ik terecht op de website van Tupperware Consulente Carina uit Nederland. Haar foto van deze mini cheesecakejes sprak me zo aan, dat ik ze meteen moest maken. Even de koelkast inspecteren en ja hoor, alle ingrediƫnten waren in huis. Monchou wordt in Belgiƫ niet zo vaak gebruikt, vandaar de keuze voor Philadelphia roomkaas. Omdat ik ook nooit zomaar klakkeloos recepten overneem, heb ik ook hier mijn eigen toets aan toegevoegd.
Wat ben ik blij met mijn Tupperware spulletjes die ik over de jaren al verzameld heb. Ze komen altijd goed van pas en ik zit nooit om een vorm of doosje verlegen.

Wat hebben we nodig:
  • 55 gr kokosrasp 
  • 60 gr zure room 
  • 10 gr boter, gesmolten
  • 1 ei
  • 200 ml slagroom 40% 
  • 100 gr Philadelphia natuur roomkaas, op kamertemperatuur 
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, Natrena
  • een scheutje citroensap
  • zeste van citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de kokosrasp met de zure room, boter en ei tot een homogeen mengsel.
  • Verdeel het mengsel over 15 mini muffin vormpjes en druk telkens goed aan. Per vormpje heb je 10 gr mengsel nodig.
  • Bak de bodempjes 20 min en laat ze afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig (tot mayonaise dikte) en meng die dan met de roomkaas.
  • Zoet af en doe er ook het citroensap bij.
  • Doe de vulling in een spuitzak.
  • Spuit de bodempjes op met vulling. Strijk de bovenkant helemaal glad en laat ze minstens 1u opstijven in de diepvriezer.
  • Werk af met zeste van citroen.
TIP:

Heb je geen zure room in huis? Vervang dan door volle, Griekse yoghurt.
Doe wat zeste van citroen of limoen door de vulling voor een extra frisse toets.
Vervang het citroensap door enkele druppels vanille extract.

Reacties