Japanse courgette
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 courgette
- 1 ui, gepeld en in 4 gesneden
- 1 eetlepel olie
- 2 koffielepels getoaste sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- peper van de molen
- sesamzaadjes, getoast in een droog pannetje
- Snij de boven- en onderkant van de courgette af en gooi ze weg.
- Halveer de courgette. Snij er dan dikke plakken van, in de lengte, en snij daar staafjes van.
- Snij de kwartjes ui in dikke stukken.
- Verwarm de twee soorten olie in een wok.
- Voeg de courgette en ui toe. Laat ze even bakken, zonder te roeren, tot ze bruin kleuren. Schud de pan even op en laat ze verder bakken.
- Kruid met sojasaus en peper.
- Strooi de sesamzaadjes over de courgette staafjes.
Serveer een cocktailsaus bij deze courgettes: meng 50 gr mayonaise met 1 koffielepel gesmolten boter, 1 koffielepel tomatenpuree, 1 teentje look (gesnipperd) en een snuif paprikapoeder.
Voor extra crunch heb ik nog wat verse doperwten bij mijn gerecht gedaan.
Reacties