Japanse courgette

Foto Cathy Van de Moortele
Zo een makkelijk recept en een ideaal bijgerecht. Je hebt niet veel ingrediƫnten nodig om deze courgette staafjes klaar te maken. In een mum van tijd zit je aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 1 courgette
  • 1 ui, gepeld en in 4 gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 2 koffielepels getoaste sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper van de molen
  • sesamzaadjes, getoast in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de boven- en onderkant van de courgette af en gooi ze weg.
  • Halveer de courgette. Snij er dan dikke plakken van, in de lengte, en snij daar staafjes van.
  • Snij de kwartjes ui in dikke stukken.
  • Verwarm de twee soorten olie in een wok. 
  • Voeg de courgette en ui toe. Laat ze even bakken, zonder te roeren, tot ze bruin kleuren. Schud de pan even op en laat ze verder bakken.
  • Kruid met sojasaus en peper.
  • Strooi de sesamzaadjes over de courgette staafjes.
TIP:

Serveer een cocktailsaus bij deze courgettes: meng 50 gr mayonaise met 1 koffielepel gesmolten boter, 1 koffielepel tomatenpuree, 1 teentje look (gesnipperd) en een snuif paprikapoeder.
Voor extra crunch heb ik nog wat verse doperwten bij mijn gerecht gedaan.

Reacties