Gebakken konjac rijst met scampi's
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- kokosolie
- het groen van 1 jonge prei, gesnipperd
- 6 sluimerwten, in 3 gesneden
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 portie konjac rijst, gespoeld
- 4 scampi's, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- scheutje sojasaus
- peper van de molen
- pijpajuin, gesnipperd
- Laat wat kokosolie smelten in een pan.
- Fruit de prei aan met de sluimerwten tot ze iets zachter zijn. Ze moeten niet garen.
- Maak wat plaats in het midden van de pan en bak hierin een omeletje. Breek de omelet in stukjes met een lepel.
- Voeg de rijst toe en roer om.
- Maak wat plaats in het midden en bak de scampi's aan beide zijden.
- Kruid je gerecht met sojasaus en peper van de molen.
- Maak je bord op met de gebakken rijst en leg de scampi's er van boven op.
- Werk af met pijpajuintjes.
Konjac rijst stinkt als je de verpakking openmaakt. Er komt een visgeur naar boven. Spoel de rijst daarom heel goed af in een fijn vergietje. Warm de rijst mee in je gerecht en de visgeur is weg.
Reacties