Slaatje snijbonen en Camembert
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr snijbonen, diagonaal gesneden in stukjes van 3cm
- 5 plakjes ontbijtspek
- 6 (gele) kerstomaatjes, gehalveerd
- sap en zeste van 1/2 citroen
- 2 eetlepels olie
- peper en zout
- een handvol gemengde sla
- 1/2 Camembert
- enkele bosbessen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stoom de snijboontjes beetgaar in 6 min.
- Bak het spek krokant in een anti-kleefpan. Laat het spek uitlekken op keukenrol.
- Bak de tomaatjes even in het resterende spekvet tot ze openbarsten.
- Meng de snijboontjes met het verkruimelde spek en de tomaatjes.
- Maak de dressing: doe het sap en de zeste van de citroen met de olie, peper en zout in een bokaaltje. Sluit het bokaaltje en schud goed. Giet de dressing over de groentjes.
- Beleg je bord met sla.
- Bak de Camembert 10 min in de warme oven in een schaaltje.
- Schik de gesmolten puntjes kaas op de sla en werk af met de boontjes.
- Versier met de bosbessen.
Lijkt me heerlijk op een terras, met een glas droge, witte wijn en de zon erbij.
Reacties