Slaatje snijbonen en Camembert

Foto Cathy Van de Moortele
O zo lekker, die snijboontjes! Ik koop ze zo vaak mogelijk en eet ze meestal gestoofd met veel ui. In dit slaatje komen ze nog meer tot hun recht als centerpiece.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr snijbonen, diagonaal gesneden in stukjes van 3cm
  • 5 plakjes ontbijtspek 
  • 6 (gele) kerstomaatjes, gehalveerd
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • een handvol gemengde sla
  • 1/2 Camembert
  • enkele bosbessen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stoom de snijboontjes beetgaar in 6 min.
  • Bak het spek krokant in een anti-kleefpan. Laat het spek uitlekken op keukenrol.
  • Bak de tomaatjes even in het resterende spekvet tot ze openbarsten.
  • Meng de snijboontjes met het verkruimelde spek en de tomaatjes.
  • Maak de dressing: doe het sap en de zeste van de citroen met de olie, peper en zout in een bokaaltje. Sluit het bokaaltje en schud goed. Giet de dressing over de groentjes.
  • Beleg je bord met sla.
  • Bak de Camembert 10 min in de warme oven in een schaaltje.
  • Schik de gesmolten puntjes kaas op de sla en werk af met de boontjes.
  • Versier met de bosbessen.
TIP:

Lijkt me heerlijk op een terras, met een glas droge, witte wijn en de zon erbij.

Reacties