LSA muffin met pecan in een kopje

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind ze geweldig, die muffins in een kopje. Een dessert helemaal voor jou alleen en klaar in minder dan 5 min. Echt? Ja hoor!

Wat hebben we nodig:
  • 10 gr boter
  • 1 ei
  • 30 gr LSA
  • snuifje bakpoeder
  • bakbestendige zoetstof naar smaak
  • snuifje kaneel
  • snuifje allspice of speculaaskruiden
  • 5 pecannoten, grof gehakt
  • slagroom 40% vet
  • zoetstof
  • stukje donkere chocolade 85%
  • 1 pecannoot
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de boter in een klein, microgolfbestendig kopje.
  • Smelt de boter in de microgolf en meng ze goed met 1 ei. Zorg dat het mengsel egaal is, zodat er straks geen stukjes omelet in je muffin zitten.
  • Meng de LSA met het bakpoeder, de zoetstof, kaneel, allspice en noten.
  • Meng de droge ingredienten door de natte.
  • Zet het kopje 1 min op volle kracht in de microgolf. Klaar!
  • Laat de muffin even afkoelen, terwijl jij de slagroom opklopt. Zoet naar behoefte.
  • Spuit een mooie toef slagroom op je muffin.
  • Smelt de chocolade op lage kracht in een microgolfbestendig kommetje en druppel ze over de slagroom.
  • Werk af met 1 pecannoot.
TIP:

De muffin smaakt naar de Sinterklaasperiode door de kruiden. Superlekker!
Heb je geen LSA? Dan kan je kiezen voor evenveel amandelpoeder.
Ik gebruik zelf mijn UltraPro Tupperware cocottes om deze muffins in te maken. Die hoef ik niet in te vetten. Is jouw kopje niet van een antikleeflaagje voorzien, vet het dan in met wat boter.

Reacties