Tomaat Garnaal

Foto Cathy Van de Moortele
Deze vernieuwde versie van de klassieke tomaat garnaal mag er best zijn. Kleurrijk en boordevol lekkers. Een uitstekende lunch!

Wat hebben we nodig:
  • 2 little gems, versnipperd (gooi het uiteinde weg)
  • 150 gr handgepelde, grijze garnaaltjes
  • 2 eetlepels zelfgemaakte cocktailsaus
  • 1/3 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1 hardgekookt ei, in grove brunoise gesneden
  • 1/2 avocado, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 eetlepel handgepelde, grijze garnaaltjes
  • enkele druppels sriracha saus
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de sla over je bord.
  • Meng de garnaaltjes met de cocktailsaus, selder, tomaat, ei, avocado en het citroensap.
  • Kruid met peper en zout en paprikapoeder.
  • Verdeel deze garnalencocktail over je sla.
  • Werk af met pijpajuin, de extra garnaaltjes en enkele druppels sriracha saus.
TIP:

Je kan dit slaatje op voorhand klaarmaken, als je de avocado nog niet toevoegt. 

Reacties