Chocoholic koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan nooit genoeg recepten hebben voor chocoladekoekjes. Deze zijn speciaal voor de chocoholics: het paradijs voor wie van chocolade houdt... Zachte koekjes, die recht uit de oven het best zijn, omdat de chocolate chips dan nog mooi gesmolten zijn. Deze koeken zijn groot, echt groot en je eet er maar eentje, bij de koffie en je geniet...

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 200 gr planta
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 koffielepels vanille extract
  • 400 gr patisseriebloem
  • 55 gr pure cacao
  • 2 koffielepels natriumbicarbonaat
  • 1 koffielepel zout
  • 240 gr chocolate chips
  • 30 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Mix de suiker met de planta.
  • Voeg de eieren, melk en vanille toe en klop verder tot een homogeen beslag.
  • Zeef de bloem met de cacao, het natriumbicarbonaat en het zout. Zorg dat alles goed gemengd is.
  • Doe de droge ingrediĆ«nten bij de natte en mix kort.
  • Roer de chocolate chips door het beslag.
  • Schep 70 gr beslag per koek op de bakplaat. Druk de hoopjes iets platter. De koekjes zullen niet uitlopen en zullen uiteindelijk de grootte hebben van hoe je ze er op gelegd hebt.
  • Leg op elke koekje nog een paar chocolate chips, met het tipje naar boven.
  • Bak de koekjes 10 min. Ze zullen nog zacht zijn, maar de onderkanten zijn stevig.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en schep ze dan voorzichtig over op taartroosters om af te koelen.
  • Ga zo verder met de rest van het beslag.
TIP:

Natriumbicarbonaat is zuiveringszout. Je kan het vinden bij de bakproducten in de supermarkt.

Reacties