Geitenkaas souffleetjes

Foto Cathy Van de Moortele
Op zoek naar een luchtig gerechtje voor de lunch? Wat dacht je van deze geitenkaassouffleetjes? Makkelijk om te maken, meteen klaar om te eten. Mocht je niet zo van geitenkaas houden, kan je die ook vervangen door ricotta, maar misschien vind je het toch wel lekker op deze manier.

Wat hebben we nodig:
  • 5 eieren, gescheiden
  • 100 gr zachte geitenkaas, type Chavroux
  • 4 eetlepels room 40%
  • peper en zout
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • 15 gr pecorino romano, geraspt
  • boter
  • 2 veggie witte pensen, ontveld
  • gemengde sla
  • blokjes tomaat
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eiwtten stijf.
  • Meng de eierdooiers met de kaas en de room.
  • Kruid de eierdooiers met peper en zout en verse bieslook.
  • Spatel dit mengsel voorzichtig door de eiwitten.
  • Vet 3 - 4 ramekins in met boter en bestuif ze met een beetje bloem. Schud overtollige bloem uit.
  • Vul de vormpjes met het kaasmengsel en werk ze af met de geraspte kaas.
  • Zet de vormpjes in een lage bakvorm, die je voor de helft vult met kokend water.
  • Bak de souffleetjes 20 - 25 min of tot ze mooi gerezen en gebruind zijn.
  • Laat wat boter smelten in een pan. Snij de witte pensen in dikke, schuine plakken. Bak ze mooi bruin aan beide kanten.
  • Serveer de souffleetjes met gemengde sla, blokjes tomaat en de plakjes witte pens.
TIP:

Serveer de souffleetjes meteen, zodat ze niet inzakken.

Reacties