Geitenkaas souffleetjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 eieren, gescheiden
- 100 gr zachte geitenkaas, type Chavroux
- 4 eetlepels room 40%
- peper en zout
- verse bieslook, fijngesnipperd
- 15 gr pecorino romano, geraspt
- boter
- 2 veggie witte pensen, ontveld
- gemengde sla
- blokjes tomaat
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eiwtten stijf.
- Meng de eierdooiers met de kaas en de room.
- Kruid de eierdooiers met peper en zout en verse bieslook.
- Spatel dit mengsel voorzichtig door de eiwitten.
- Vet 3 - 4 ramekins in met boter en bestuif ze met een beetje bloem. Schud overtollige bloem uit.
- Vul de vormpjes met het kaasmengsel en werk ze af met de geraspte kaas.
- Zet de vormpjes in een lage bakvorm, die je voor de helft vult met kokend water.
- Bak de souffleetjes 20 - 25 min of tot ze mooi gerezen en gebruind zijn.
- Laat wat boter smelten in een pan. Snij de witte pensen in dikke, schuine plakken. Bak ze mooi bruin aan beide kanten.
- Serveer de souffleetjes met gemengde sla, blokjes tomaat en de plakjes witte pens.
TIP:
Serveer de souffleetjes meteen, zodat ze niet inzakken.
Reacties