Chocolade cake in een kopje

Foto Cathy Van de Moortele
Je vindt nu al bakmixen voor cake in a mug, zo populair zijn ze. Als je ziet hoe lang het maar duurt om je beslag zelf te maken, is het al helemaal onzinnig daar een mix voor te kopen.
Deze cake bevat geen bloem en nauwelijks koolhydraten. Voor die trek in een snack!

Wat hebben we nodig:
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pure cacao
  • zoetstof naar smaak
  • 1 eetlepel room 40%
  • enkele druppels vanille extract
  • snuifje bakpoeder
  • 4 pecannoten (of walnoten), grof gehakt.
Hoe gaan we te werk:
  • Klop alle ingrediĆ«nten in een kommetje. Giet het beslag in een microgolfbestendige mok.
  • Zet de mok 1 min 20 sec in de microgolf. De bovenkant moet nu mooi vast zijn.
  • Klaar!
TIP:

Kooktijd hangt af van microgolf tot microgolf. Kijk wat er gebeurt en regel de tijd naargelang jouw type microgolf.
Werk af met opgeklopte slagroom en rood fruit of zoals hier, met een plakje verse abrikoos.

Reacties