Aardbei ijspralines

Foto Cathy Van de Moortele
Zo lekker, deze kleine aardbei ijspralines. Je kan ze bevroren eten of je laat ze even op kamertemperatuur komen. Wat jij maar lekker vindt!

Wat hebben we nodig:
  • bosbessen
  • 150 gr Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 60 gr kokosolie (of boter), op kamertemperatuur
  • 70 gr aardbeien, ontkroond
  • zoetstof naar smaak
  • enkele druppels vanille extract
  • 150 gr BLOC chocolade, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een silicone vorm met kleine openingen. Ik gebruik hiervoor de Crown Jewels van Tupperware.
  • Leg in elke holte een bosbes. Dit wordt de bovenkant van je praline.
  • Mix de roomkaas met de kokosolie en de aardbeien tot een gladde massa.
  • Zoet naar smaak en voeg de vanille toe. Meng nogmaals.
  • Breng de vulling over in een spuitzak en vul de holtes van je vorm tot 3/4.
  • Zet de aardbeisnoepjes 2u in de diepvriezer of tot ze mooi opgesteven zijn.
  • Smelt de chocolade in de microgolf op een laag wattage.
  • Giet de saus over de pralines en strijk mooi glad. Zorg dat er geen chocolade meer zit naast de holtes.
  • Zet de vorm opnieuw in de diepvriezer tot de chocolade hard is.
  • Ontvorm de snoepjes en bewaar ze in een diepvriesdoos in de diepvriezer.
TIP:

Dit is een ideaal hapje in een koolhydraatarme levensstijl.
Je kan ook de binnenkant van de vormpjes eerst insmeren met gesmolten chocolade. Laat ze daarna even opstijven in de diepvriezer en ga dan voort zoals in het recept met de bosbesjes, aardbeivulling, chocolade.

Reacties