Steak tartaar
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 steak 1e keuze
- peper en zout
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- kappertjes, grof gehakt
- augurken, fijngehakt
- peterselie, fijngesnipperd
- 1 eierdooier
- zelfgemaakte mayonaise
- Worcestershire
- Tabasco
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Hak de steak fijn met een scherp mes. Kruid met peper en zout. Gebruik een hamburgerpers om de steak tartaar vorm te geven. Leg de tartaar op een gekoeld bord.
- Zet potjes klaar met gesnipperde sjalot, gehakte kappertjes, gehakte augurken, fijngesnipperde peterselie, een eierdooier en zelfgemaakte mayonaise.
- Zet de Worcestershire en tabasco op tafel.
- Bereid je steak tartaar à la minute.
Maak dit gerecht niet op voorhand klaar. De steak zou verkleuren en dat is niet zo'n smakelijk zicht.
Ik verkies appelkappers boven kleine kappertjes en eet ze graag apart bij mijn steak tartaar.
Reacties