Paleo brood
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit brood is een prima vervanger voor gewoon tarwebrood en het zorgt voor een verzadigend gevoel.
Wat hebben we nodig:
- 175 gr amandelboter
- 5 eieren
- 50 gr kokosolie, gesmolten
- 1 koffielepel appel cider azijn
- 1 eetlepel psyllium husk (vlozaad)
- 30 gr kokosbloem
- 1 eetlepel Ellphi zoetstof
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een smalle broodvorm met bakpapier.
- Mix de amandelboter met de eieren, kokosolie en azijn.
- Meng de psyllium husk met de kokosbloem, zoetstof, natriumbicarbonaat en zout.
- Meng de natte en de droge ingrediënten.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Bak het brood 30 - 35 min of tot het gaar is.
- Laat het brood 10 min in de vorm afkoelen op een taartrooster.
- Ontvorm het brood en laat het helemaal afkoelen op een taartrooster.
Amandelboter kan je in de bio-winkel of natuurwinkel krijgen of je maakt hem zelf.
Bewaar het brood in de koelkast of snij het in plakjes en bewaar het in de diepvriezer.
Je kan ook evenveel gemalen lijnzaad gebruiken ipv psyllium husk.
Er is heel weinig beslag voor dit kleine broodje. Neem je bakvorm dan ook niet te groot.
Voeg eens wat hazelnoten toe aan je beslag. Lekker bij kaas.
Reacties