Paleo brood

Foto Cathy Van de Moortele
Het Pop-Up restaurant Origo in Aalst scoorde, daar kan niemand nog aan twijfelen. Paleo is in. Back to the roots, weg met alle toevoegingen en voorverpakte maaltijden. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Ben er zelf niet geraakt en het was wel heel tof zijn om er eens te mogen gaan eten. Jammer genoeg heeft Origo de finale van Mijn PopUp restaurant net niet gehaald. Duimen dat ze hun idee niet opgeven en alsnog een eigen restaurant openen. Ondertussen proberen we zelf wat Paleo recepten uit.
Dit brood is een prima vervanger voor gewoon tarwebrood en het zorgt voor een verzadigend gevoel.

Wat hebben we nodig:
  • 175 gr amandelboter
  • 5 eieren
  • 50 gr kokosolie, gesmolten
  • 1 koffielepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel psyllium husk (vlozaad)
  • 30 gr kokosbloem
  • 1 eetlepel Ellphi zoetstof
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een smalle broodvorm met bakpapier.
  • Mix de amandelboter met de eieren, kokosolie en azijn.
  • Meng de psyllium husk met de kokosbloem, zoetstof, natriumbicarbonaat en zout.
  • Meng de natte en de droge ingrediĆ«nten.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak het brood 30 - 35 min of tot het gaar is.
  • Laat het brood 10 min in de vorm afkoelen op een taartrooster.
  • Ontvorm het brood en laat het helemaal afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Amandelboter kan je in de bio-winkel of natuurwinkel krijgen of je maakt hem zelf.
Bewaar het brood in de koelkast of snij het in plakjes en bewaar het in de diepvriezer.
Je kan ook evenveel gemalen lijnzaad gebruiken ipv psyllium husk.
Er is heel weinig beslag voor dit kleine broodje. Neem je bakvorm dan ook niet te groot.
Voeg eens wat hazelnoten toe aan je beslag. Lekker bij kaas.

Reacties