Crackers vol pitjes en zaadjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr gemengde zaadjes
- 25 gr sesamzaadjes (zwart of wit)
- 50 gr zonnebloempitjes
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr LSA
- 180 ml water
- snuif zout
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
- Breng de mix over op het bakpapier en bekleed met een tweede vel bakpapier.
- Rol de mix uit tot een dunne rechthoek.
- Pel het bovenste bakpapier voorzichtig weg.
- Gebruik een pizzawiel om de breeklijn van de crackers te markeren. Je snijdt ze nog niet helemaal door in dit stadium.
- Bak de crackers 25 min. Hou ze goed in het oog, zodat de crackers niet verbranden.
- Laat de crackers afkoelen op de bakplaat, uit de oven.
- Breek de crackers volgens de markeringslijn.
Bewaar de crakcers in een hermetisch gesloten doosje. Eet ze best binnen de week op.
Maak je laagje niet te dik. Hoe dikker de laag, hoe dikker je crackers.
Reacties