Geroosterde bloemkoolpuree met look

Foto Cathy Van de Moortele
Zo zalig! Zeer smaakvol en pittig. Door de bloemkool te roosteren, samen met de look, creëer je een extra dimensie in de anders fletse bloemkoolsmaak. Ik hou niet van gekookte bloemkool, vandaar deze variant. Gebruik deze puree gerust in plaats van aardappelpuree, als bovenlaag op rul gebakken gehakt met worteltjes en tomaat bijvoorbeeld. Yummie!

Wat hebben we nodig:
  • 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 4 tenen look, ongepeld
  • olie
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr roomboter
  • 60 ml room
  • peper en zout
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes in 1 laag in een ovenschotel en steek de tenen look er tussen.
  • Besprenkel de bloemkool met olie.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en schuif hem 40 min in de oven of tot de bloemkool zacht is.
  • Duw de look uit de pelletjes en pureer ze samen met de bloemkool in de keukenrobot.
  • Voeg de kaas, boter en room toe en pureer nogmaals.
  • Kruid met peper en zout en roer de bieslook door de puree.
  • Zalig!
TIP:

Je kan ook kokosmelk gebruiken ipv room.
Gebruik eens cheddar kaas ipv Parmezaanse kaas.
Wees niet bescheiden met de look. Doordat je hem roostert, krijgt de look een zachte en subtiele smaak.

Reacties