Citroenmuffins met maanzaad
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- het sap van 1 citroen
- 55 ml water
- zeste van 1/2 citroen
- enkele druppels vanille extract
- 200 gr amandelpoeder
- 140 gr Ellphi zoetstof
- 1 eetlepel maanzaad
- 2 koffielepels bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel een grote silicone muffinpan (12 holtes) om met koud water en laat ze uitdruppen.
- Mix de eieren schuimig. Voeg het citroensap, water, de zeste en het vanille extract toe en meng tot een homogeen beslag.
- Meng het amandelpoeder met de zoetstof, het maanzaad en het bakpoeder.
- Meng beide soorten beslag onder elkaar en vul de muffinvormen voor 3/4.
- Bak de muffins 25 min of tot ze licht gekleurd en gaar zijn.
- Laat de muffins afkoelen in de vorm.
Bewaar de muffins in een afgesloten doos in de koelkast.
Reacties