Amandelpralines

Foto Cathy Van de Moortele
Echt, als je deze amandelpralines gegeten hebt.. vertel het maar niet verder, maar soms ik eet zelfs 2 van deze pralines als ontbijt. Ze zitten boordevol lekkere ingrediƫnten en ze helpen je om vet te verbranden. Geloof je het niet? Ik wel... Smakelijk!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr amandelboter
  • 150 gr kokosolie
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 20 gr pure cacao
  • enkele druppels vanille extract
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
  • 2 eetlepels room 40%
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de amandelboter met de kokosolie, boter, cacao, vanille, zoetstof en room tot een homogeen beslag. Het moet er uitzien als choco op kamertemperatuur.
  • Doe dit beslag over in een spuitzak met rond spuitmondje.
  • Spuit de pralines in een silicone pralinevorm en laat ze minstens 30 min opstijven in de diepvriezer.
  • Bewaar de pralines in de koelkast of in de diepvriezer. Ze ontdooien heel snel en smelten in je mond.
TIP:

Het restje beslag heb ik als chocopasta op een plakje Paleobrood gesmeerd.
Je kan ook pindakaas gebruiken ipv amandelboter, maar dan heb je meteen een heel pak meer koolhydraten.
Ik heb de silicone Crown Jewels van Tupperware gebruikt en had 32 pralines uit dit recept.

Reacties