Avocado boter
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 avocado, rijp
- 1 scheutje citroensap
- 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
- 1 teen look, gepeld en geperst
- verse koriander (of peterselie), fijngesnipperd
- 1 koffielepel gemalen komijn
- peper en zout
- Ontpit de avocado. Zet hiervoor een scherp mes op de pit, draai met je mes tot de pit los komt. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de pel zonder de pel te beschadigen, want die heb je straks nodig.
- Mix het vruchtvlees glad met het citroensap, de boter, look, koriander, komijn, peper en zout.
- Verdeel de avocado boter over de lege pellen en strijk de bovenkant glad. Dek af met plastic folie.
- Laat de boter enkele uren opstijven in de diepvriezer.
- Verwijder de plastic folie en serveer de avocado boter in de pel. Leg er een meloenlepeltje naast, zodat iedereen naar believen bolletjes avocado boter kan scheppen.
Bewaar deze boter in de diepvries als ze niet helemaal op is (wat ik betwijfel).
Als je niet houdt van koriander, kan je altijd platte peterselie gebruiken.
Als de avocado pellen niet intact zijn of ze zijn te oud, rol de boter dan in plastic folie tot een worst. Knoop de uiteinden goed dicht en laat ze zo opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en snij plakjes van de boter.
Reacties