Appelroomkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Een heerlijk broodbeleg voor wie zin heeft in appeltaart. Smeer dit beleg op vers getoast brood of op een bagel.

Wat hebben we nodig:
  • 1 Pink Lady, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • snuifje kaneel
  • snuifje gember
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje zout
  • bakbestendige zoetstof naar smaak
  • boter
  • 6 walnoten, gepeld
  • 150 gr Philadelphia roomkaas
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de appel in blokjes.
  • Bestrooi de appelblokjes met kaneel, gember, nootmuskaat, zout en zoetstof. Meng goed.
  • Laat een klein nootje boter smelten in een pannetje. Bak de appelblokjes op een heel zacht vuurtje tot ze zacht zijn.
  • Mix de appeltjes met de noten. Heb je graag een iets grover beleg, mix dan niet te lang. Wil je het liever romig? Zorg dan dat de appeltjes heel gaar zijn en mix iets langer.
  • Voeg de roomkaas toe en mix tot alles mooi gemengd is.
  • Bewaar in een afgesloten doosje in de koelkast.
TIP:

Je kan de noten er ook uit laten.

Reacties