Cordon bleu van kip

Foto Cathy Van de Moortele
Nu deeleenkoe.be en deeleenvarken.be uitgebreid is met koopeenkip.be, moest ik me gewoon wagen aan enkele nieuwe recepten met kip. Deze cordon bleus zijn super sappig (gebruik dan ook het beste kippengehakt) en een leuke afwisseling op de meer gekende varkens cordon bleus.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr kippengehakt
  • 120 gr Emmenthaler, geraspt
  • 50 gr ham, in fijne brunoise gesneden
  • snuifje lookpoeder
  • kippenkruiden naar smaak
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • oranje paneermeel
  • boter
  • olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediënten in een kom. Gebruik hiervoor je handen.
  • Verdeel het gehakt in 5 gelijke delen en maak er boomstammetjes van.
  • Laat de cordon bleus even opstijven op een bordje in de koelkast.
  • Doop de uiteinden van de boomstammetjes in de peterselie en rol de lange zijde door oranje paneermeel.
  • Verhit een pan op medium warmte en laat wat boter en olie smelten.
  • Bak de cordon bleus bruin aan alle kanten. Gebruik een deksel op de pan om de cordon bleus op medium warmte voldoende te laten garen zonder aan te bakken.
  • Meng de mayonaise met de graantjesmosterd en de zoetstof. Serveer deze mosterdsaus bij het vlees.
TIP:

Lekker met worteltjes of snijboontjes.

Reacties

Unknown zei…
Zou je deze "cordon bleu" gepaneerd kunnen invriezen?
Dag Ria. Uiteraard! Geen enkel probleem om deze cordon bleus in te vriezen.
Unknown zei…
Hey Cathy. Van een slager kreeg ik volgende tip dat je de boomstammetjes best niet paneert als je ze wilt invriezen omdat bij het ontdooien het paneermeel wak (vochtig) wordt m.a.w. paneren nadat ze ontdooid zijn. Verder leuk receptje.
Bedankt voor de tip Ria. Zelf nog geen problemen ondervonden met paneren. Blij dat ik het woord "wak" nog eens hoor, dat was lang geleden.