Cordon bleu van kip
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr kippengehakt
- 120 gr Emmenthaler, geraspt
- 50 gr ham, in fijne brunoise gesneden
- snuifje lookpoeder
- kippenkruiden naar smaak
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- oranje paneermeel
- boter
- olie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
- Meng alle ingrediënten in een kom. Gebruik hiervoor je handen.
- Verdeel het gehakt in 5 gelijke delen en maak er boomstammetjes van.
- Laat de cordon bleus even opstijven op een bordje in de koelkast.
- Doop de uiteinden van de boomstammetjes in de peterselie en rol de lange zijde door oranje paneermeel.
- Verhit een pan op medium warmte en laat wat boter en olie smelten.
- Bak de cordon bleus bruin aan alle kanten. Gebruik een deksel op de pan om de cordon bleus op medium warmte voldoende te laten garen zonder aan te bakken.
- Meng de mayonaise met de graantjesmosterd en de zoetstof. Serveer deze mosterdsaus bij het vlees.
Lekker met worteltjes of snijboontjes.
Reacties