Rucola met gepocheerd ei

Foto Cathy Van de Moortele
Het is nog vroeg in de ochtend, maar de rucola smeekt om geplukt te worden. Ik ben helemaal klaar voor deze salade met gepocheerd ei. Zo eenvoudig, maar zo lekker. De kruidige notensmaak van rucola gecombineerd met het smeuïge van het gepocheerd eitje... MMMmmmm..

Wat hebben we nodig:
  • 1 ei, kakelvers
  • scheutje azijn
  • 3 handenvol rucola, gewassen
  • 2 radijsjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • het sap van 1/2 citroen
  • een eetlepel olie
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • boter
  • 5 champignons, in 4 gesneden
  • schilfers Grana Padano
  • 4 walnoten, grof gehakt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Breng wat water aan de kook met een scheutje azijn.
  • Verdeel ondertussen de rucola in een diep bord en strooi er de radijsjes over.
  • Maak een dressing van het citroensap, de olie, peterselie en sjalot. Kruid met peper en zout.
  • Druppel de dressing over de sla.
  • Laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Bak de champignons bruin en knapperig.
  • Strooi de champignons over de sla en werk af met Grana Padano en walnoten.
  • Haal de pot van het vuur zodra het water kookt. Laat het ei in het water glijden en zet een deksel op de pot. Laat het ei in 4 min stollen, van het vuur.
  • Gebruik een schuimspaan om het ei uit het water te halen, laat de schuimspaan met het ei even uitdruppen op een handdoek en leg het ei dan op de salade.
  • Kruid het ei met peper en zout.
TIP:

Je kan ook een gebakken eitje serveren ipv een gepocheerd ei, als je dat lekker vindt.

Reacties