Rucola met gepocheerd ei
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 ei, kakelvers
- scheutje azijn
- 3 handenvol rucola, gewassen
- 2 radijsjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- het sap van 1/2 citroen
- een eetlepel olie
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- boter
- 5 champignons, in 4 gesneden
- schilfers Grana Padano
- 4 walnoten, grof gehakt
- peper en zout
- Breng wat water aan de kook met een scheutje azijn.
- Verdeel ondertussen de rucola in een diep bord en strooi er de radijsjes over.
- Maak een dressing van het citroensap, de olie, peterselie en sjalot. Kruid met peper en zout.
- Druppel de dressing over de sla.
- Laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Bak de champignons bruin en knapperig.
- Strooi de champignons over de sla en werk af met Grana Padano en walnoten.
- Haal de pot van het vuur zodra het water kookt. Laat het ei in het water glijden en zet een deksel op de pot. Laat het ei in 4 min stollen, van het vuur.
- Gebruik een schuimspaan om het ei uit het water te halen, laat de schuimspaan met het ei even uitdruppen op een handdoek en leg het ei dan op de salade.
- Kruid het ei met peper en zout.
Je kan ook een gebakken eitje serveren ipv een gepocheerd ei, als je dat lekker vindt.
Reacties