Zuiders kippannetje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels kokosolie
- 100 gr kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- kippenkruiden
- 1 rode paprika, ontpit en in stukken gesneden
- 1/2 courgette, ontpit en in repen gesneden
- 1 grote ui, gepeld en in stukken gesneden
- 1 teentje look, gepeld en in plakjes gesneden
- een handvol rucola
- peper van de molen
- Laat de kokosolie warm worden in een zware, gietijzeren pan, type Le Creuset (ik gebruik hier de Tarte Tartin van Le Creuset voor).
- Bak de gekruide blokjes kip bruin en voeg dan de groenten en look toe.
- Roer alles door elkaar en bak verder op een matig vuur.
- Voeg wat water toe als je gerecht te droog dreigt te worden.
- Net voor het opdienen, meng je de rucola door je kippannetje.
- Geef nog een flinke draai van de pepermolen en dien op.
Ook lekker als je er nog wat spercieboontjes en champignons bij bakt.
Reacties