Zuiders kippannetje

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kocht vroeger wel eens produkten bij Bofrost, de gekende verdeler van diepvriesproducten. Er zat daar toen een mix bij, genaamd Kippannetje. Ik vond dat heel erg lekker en het zat al een paar dagen in mijn hoofd te spoken om dat nog eens te maken. Zelf bepalen wat er in gaat, is altijd een plus. Deze versie is het geworden.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 100 gr kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • kippenkruiden
  • 1 rode paprika, ontpit en in stukken gesneden
  • 1/2 courgette, ontpit en in repen gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 teentje look, gepeld en in plakjes gesneden
  • een handvol rucola
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de kokosolie warm worden in een zware, gietijzeren pan, type Le Creuset (ik gebruik hier de Tarte Tartin van Le Creuset voor).
  • Bak de gekruide blokjes kip bruin en voeg dan de groenten en look toe.
  • Roer alles door elkaar en bak verder op een matig vuur.
  • Voeg wat water toe als je gerecht te droog dreigt te worden.
  • Net voor het opdienen, meng je de rucola door je kippannetje.
  • Geef nog een flinke draai van de pepermolen en dien op.
TIP:

Ook lekker als je er nog wat spercieboontjes en champignons bij bakt.

Reacties