LSA crackers

Foto Cathy Van de Moortele
Heel gezond zijn ze, deze home made LSA crackers. Gemaakt van LSA (mengeling van lijnzaad, zonnebloempitjes en ongepelde amandelen), dragen ze zeker bij tot een goede darmwerking en zijn ze favoriet van je lever. Dan kan je toch niet anders of ze maken?

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr LSA
  • 1 eiwit
  • 15 gr roomboter, gesmolten en afgekoeld (of kokosolie)
  • 15 gr sesamzaadjes
  • 15 gr chiazaadjes
  • 1 - 2 eetlepels kruiden naar keuze
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 180°C en bekleed je bakplaten met bakpapier.
  • Meng de LSA met het eiwit, de boter, sesam- en chiazaadjes en kruiden tot een stevige massa.
  • Laat de mengeling even rusten.
  • Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en klop er even op met je deegrol.
  • Rol het deeg dun uit, tot de dikte die jij wilt voor je crackers (ik heb ze graag dun en krokant).
  • Gebruik een koekjesvorm om je crackers uit te steken.
  • Leg de crackers op de bakplaten en bak ze 10 - 12 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat de crackers helemaal afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een hermetisch afgesloten doos.
TIP:

Uit dit recept haal ik 32 crackers.
Ik had nog Cowboy Chicken kruiden uit Amerika staan. Daarvan 1 eetlepel gebruikt en het geeft de crackers echt karakter. Als je voor zachtere kruiden gaat, mag je gerust 2 eetlepels gebruiken.

Reacties