Salade kreeft met avocado

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een favorietje voor een home alone lunch. Niet met verse kreeft, maar met een gekookte diepvrieskreeft. Laat de kreeft ontdooien in de koelkast en de volgende dag maak je snel jouw heerlijke salade.

Wat hebben we nodig:
  • 1 gekookte diepvrieskreeft, ontdooid
  • 1 avocado, gehalveerd en ontpit
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 koffielepel mosterd
  • peper en zout
  • snuifje cayennepeper
  • een handvol verse, jonge spinazie, gewassen
  • enkele blaadjes witlof
  • 4 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de kreeft schoon. Hou het vlees van de scharen apart. Hak de rest in grove brunoise.
  • Haal het avocadovlees met een lepel uit de schil. Hou de schillen bij. Hak de avocado in grove brunoise en voeg hem toe aan de kreeft.
  • Doe er ook de uisnippertjes bij.
  • Maak een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd. Kruid met peper en zout en cayenne.
  • Meng de kreeft/avocado met de dressing en dek goed af met plasticfolie. Bewaar de avocado pit in deze salade, om verkleuring tegen te gaan.
  • Beleg je bord met spinazieblaadjes en witlof.
  • Strooi er de tomaatjes en pijnboompitjes over.
  • Vul de avocadoschillen met de kreeftsalade en zet ze op je bord.
  • Werk af met het kreeftenvlees uit de scharen.
  • Dien meteen op.
TIP:

Maak de salade niet te lang op voorhand.
Serveer ze op een gekoeld bord.

Reacties