Salade kreeft met avocado
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 gekookte diepvrieskreeft, ontdooid
- 1 avocado, gehalveerd en ontpit
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- 1 koffielepel mosterd
- peper en zout
- snuifje cayennepeper
- een handvol verse, jonge spinazie, gewassen
- enkele blaadjes witlof
- 4 kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel pijnboompitjes, droog getoast
- Maak de kreeft schoon. Hou het vlees van de scharen apart. Hak de rest in grove brunoise.
- Haal het avocadovlees met een lepel uit de schil. Hou de schillen bij. Hak de avocado in grove brunoise en voeg hem toe aan de kreeft.
- Doe er ook de uisnippertjes bij.
- Maak een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd. Kruid met peper en zout en cayenne.
- Meng de kreeft/avocado met de dressing en dek goed af met plasticfolie. Bewaar de avocado pit in deze salade, om verkleuring tegen te gaan.
- Beleg je bord met spinazieblaadjes en witlof.
- Strooi er de tomaatjes en pijnboompitjes over.
- Vul de avocadoschillen met de kreeftsalade en zet ze op je bord.
- Werk af met het kreeftenvlees uit de scharen.
- Dien meteen op.
Maak de salade niet te lang op voorhand.
Serveer ze op een gekoeld bord.
Reacties