Citroenmousse
Foto Cathy Van de Moortele |
Bedankt Will, nog maar een keer!
Wat hebben we nodig:
- 3 blaadjes gelatine
- zeste van 1 citroen
- 500 ml Griekse volle yoghurt
- 1 1/2 koffielepel Natrena vloeibare zoetstof
- sap van 1 citroen
- 200 ml slagroom, lobbig opgeklopt
- zeste van 1 limoen
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water. Leg de blaadjes naast elkaar, niet op elkaar.
- Doe de zeste van de citroen in een grote kom.
- Roer de yoghurt bij de zeste en zoet af.
- Verwarm het sap van de citroen in de microgolf en laat er de uitgeknepen blaadjes gelatine in wegsmelten.
- Giet het sap met de gelatine bij de yoghurt.
- Spatel de opgeklopte slagroom door de yoghurt.
- Giet deze citroenyoghurt in leuke potjes en zet ze afgedekt weg in de koelkast om op te stijven.
- Werk af met zeste van limoen.
Ik haal hier 7 potjes van 100 gr uit.
Je kan ook volle kwark gebruiken als je geen Griekse yoghurt hebt.
Reacties
Het was een leuke chat waarbij ik mee mocht naar de keuken ;-D