Tapenade van ovengedroogde kerstomaatjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik vond nog een bokaaltje van deze tomaatjes in de koelkast en wonder boven wonder: ze geurden heerlijk en smaakten net zo lekker. Dat is wanneer de creativiteit opborrelt..
Wat hebben we nodig:
- 200 gr ovengedroogde kerstomaatjes op lookolie
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas naar smaak
- peper
- Laat de tomaatjes uitlekken en doe ze in de vijzel.
- Voeg de pijnboompitjes toe, alsook de kaas. Gebruik zoveel kaas als je zelf graag hebt;
- Blender de tapenade tot de gladheid die jij verkiest. Ik vind het wel leuk als er nog wat stukjes in zitten.
- Is de tapenade te droog/dik? Voeg wat van de lookolie toe.
Foto Cathy Van de Moortele - Kruid af met peper.
- Bewaar de tapenade onder een laagje olie in een goed afgesloten bokaaltje.
Serveer de tapenade met crackers of op toast met fijne vleeswaren.
Reacties