Cheeseburger op portobello

Foto Cathy Van de Moortele
Soms heb je zo'n zin in een lekkere cheeseburger, maar wil je niet het broodje. Misschien eet je wel koolhydraatarm? Dan is deze cheeseburger op portobello echt top op the bill!
Kies voor kwaliteitsvolle américain. Tenslotte eet je op deze burger wel omdat je iets lekkers achter de kiezen wilt: echt comfortfood.
De koud geraspte boter zorgt voor extra smeuïgheid in het vlees. Net wat je wilt voor deze lekkernij.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr runderamericain
  • 60 gr boereboter, ijskoud, geraspt
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  • sriracha saus naar smaak
  • olie
  • 4 portobello champignons, sporen verwijderd
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 plakjes provolone of mozzarella kaas
  • ijsbergsla, gesnipperd
  • 4 plakken tomaat
  • 1 ui, gepeld en in ringen gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de americain in een kom.
  • Meng het vlees met de geraspte boter.
  • Kruid met peper en zout.
  • Dek af en zet het vlees minstens 1u in de koelkast.
  • Meng de mayonaise met de sriracha saus tot een pittig sausje.
  • Vorm 4 hamburgers van het vlees.
  • Verhit wat olie in een gietijzeren pan.
  • Bak de hamburgers mooi bruin aan beide zijden.
  • Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de portobello's in dezelfde pan. Voeg olie toe indien nodig.
  • Kruid de portobello's met peper en zout.
  • Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in de microgolfoven op een paar velletjes huishoudrol.
  • Warm de hamburgers weer op in de pan en beleg ze met de provolone kaas. Zorg dat de kaas mooi gesmolten is.
  • Leg op elk bord een portobello burger met de holte naar boven.
  • Smeer wat van je zelfgemaakte pittige saus in de holte.
  • Beleg met ijsbergsla, daarop een cheeseburger, plakje tomaat, krokant spek, uiringen.
  • Werk af met extra pittige saus.
  • Leg de andere portobello's met de holte naar beneden op de uiringen.
TIP:

Je kan deze rundsburgers makkelijk invriezen. Laat ze in de koelkast ontdooien. Bak ze daarna op de hete grill of in de gietijzeren pan.

Reacties