Knapperig amandelkoekje

Foto Cathy Van de Moortele
Wij zijn helemaal tuk op de gekende Florentines. Wat dacht je echter van deze versie, die minder aan de heupen blijft plakken? Net zo knapperig en het ziet er alvast heel erg aantrekkelijk uit. Iets voor jou?

Wat hebben we nodig:
  • 1 eiwit
  • 100 gr amandelschilfers 
  • 30 gr BLOC chocolade van Callebaut, geraspt 
  • 2 gr kokosrasp
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en kies een decoratie ring met een diameter van cm.
  • Klop het eiwit schuimig met een garde.
  • Roer de amandelschilfers onder het losgeklopte eiwit en meng goed, zodat de amandel overal een eiwitlaagje krijgt.
  • Zet de decoratie ring op de bakplaat. Schep een eetlepel van het notenmengsel in de ring en druk het koekje goed plat en rond. Hoe dunner het koekje, hoe krokanter het straks wordt.
  • Haal de ring weg en ga zo door tot je 12 koekjes hebt.
  • Bak de koekjes 12 min of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  • Smelt 20 gr van de chocoladerasp in een microgolfbestendig kommetje. Doe dit op een laag wattage en per 60 sec. Roer telkens goed.
  • Voeg de rest van de chocolade toe als de eerste portie helemaal gesmolten is. 
  • Roer de chocolade goed om. Je hebt nu de chocolade getempereerd, wat wil zeggen dat ze mooi zal blinken en goed zal opstijven.
  • Drizzle de chocolade over de koekjes en werk af met kokosrasp.
TIP:

Je hoeft de koekjes helemaal niet te bewaren, want ze zijn op voor je het door hebt.

Reacties