Puntpaprika's gevuld met steak en champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 500 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 teen look, gepeld en geperst
- Mexicaanse
- 250 gr steak, in blokjes gesneden
- 4 rode puntpaprika's, horizontaal doorgesneden en ontpit
- 8 plakjes provolone
- rucola
- 50 gr zure room
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe wat olie in een grote pan en laat ze goed warm worden.
- Fruit de ui met de champignons en laat ze samen karamelliseren.
- Voeg de look toe en kruid af met de Mexicaanse kruiden.
- Voeg de blokjes steak toe en bak nog een minuutje mee.
- Leg de paprika's in een ovenschaal met de holtes naar boven.
- Leg in elke paprikahelft 1 plakje kaas.
- Verdeel het vleesmengsel over de kaas.
- Bak de paprika's 30 - 40 min of tot de paprika's mooi zacht zijn.
- Serveer de paprika's op rucola en werk af met een lepeltje zure room.
Ook lekker om koud als lunch te eten.
Reacties