Puntpaprika's gevuld met steak en champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Drie ingrediënten die heel goed samengaan en die jou zullen doen verlangen naar je avondmaal. Als je geen provolone kaas (Italiaanse smeltkaas) kan vinden, gebruik dan sneetjes mozzarella.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 500 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • Mexicaanse
  • 250 gr steak, in blokjes gesneden
  • 4 rode puntpaprika's, horizontaal doorgesneden en ontpit
  • 8 plakjes provolone
  • rucola
  • 50 gr zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe wat olie in een grote pan en laat ze goed warm worden.
  • Fruit de ui met de champignons en laat ze samen karamelliseren.
  • Voeg de look toe en kruid af met de Mexicaanse kruiden.
  • Voeg de blokjes steak toe en bak nog een minuutje mee.
  • Leg de paprika's in een ovenschaal met de holtes naar boven.
  • Leg in elke paprikahelft 1 plakje kaas. 
  • Verdeel het vleesmengsel over de kaas.
  • Bak de paprika's 30 - 40 min of tot de paprika's mooi zacht zijn.
  • Serveer de paprika's op rucola en werk af met een lepeltje zure room.
TIP:

Ook lekker om koud als lunch te eten.

Reacties