Preisoep met spek en room
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter
- 6 plakjes ontbijtspek, in stukjes gesneden
- 2 preien, schoongemaakt (wit en groen)
- 500 ml verse kippenbouillon
- 500 ml water
- peper en zout
- 400 ml volle room (of kokosroom)
- plakjes spek
- wit van prei, in fijne ringetjes gesneden
- opgeklopte room
- Laat de boter smelten in een zware pot, type Le Creuset.
- Bak het spek even aan zodat het wat krokanter wordt.
- Snij ondertussen de prei fijn en was hem heel goed.
- Voeg de prei toe en laat even meestoven.
- Overgiet met de bouillon en het water.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de soep garen.
- Blender de soep glad en breng ze dan weer over in de kookpot.
- Voeg de room toe en laat de soep nog even opkoken.
- Schep de soep in mooie kommetjes.
- Bak het spek krokant op huishoudpapier in de microgolf. Verkruimel het spek boven de soep;
- Werk af met preiringetjes en een toefje opgeklopte room.
Als je de soep wilt invriezen, voeg de room dan nog niet toe. Doe dat pas bij het opwarmen.
Reacties