Preisoep met spek en room

Foto Cathy Van de Moortele
Soepen waren hier nooit favoriet, maar deze soepen zijn afgewerkt met room en vlees en dat vind ik al heel wat beter.

Wat hebben we nodig:
  • boter
  • 6 plakjes ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 2 preien, schoongemaakt (wit en groen)
  • 500 ml verse kippenbouillon
  • 500 ml water
  • peper en zout
  • 400 ml volle room (of kokosroom)
  • plakjes spek
  • wit van prei, in fijne ringetjes gesneden
  • opgeklopte room
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter smelten in een zware pot, type Le Creuset.
  • Bak het spek even aan zodat het wat krokanter wordt.
  • Snij ondertussen de prei fijn en was hem heel goed.
  • Voeg de prei toe en laat even meestoven.
  • Overgiet met de bouillon en het water.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de soep garen.
  • Blender de soep glad en breng ze dan weer over in de kookpot.
  • Voeg de room toe en laat de soep nog even opkoken.
  • Schep de soep in mooie kommetjes.
  • Bak het spek krokant op huishoudpapier in de microgolf. Verkruimel het spek boven de soep;
  • Werk af met preiringetjes en een toefje opgeklopte room.
TIP:

Als je de soep wilt invriezen, voeg de room dan nog niet toe. Doe dat pas bij het opwarmen.

Reacties