Pannenkoeken van roomkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 55 gr Philadelphia natuur roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 eetlepel amandelpoeder of LSA
- boter
- 25 gr Ellphi zoetstof
- 1/2 eetlepel kaneel of enkele druppels vanille extract
- 60 gr boter, op kamertemperatuur
- Mix de eieren met de roomkaas en het amandelpoeder tot een glad beslag.
- Laat het beslag 5 min rusten.
- Verhit wat boter in een antikleefpan, op medium tot lage warmte.
- Bak 2 pannenkoeken uit dit beslag. Hou ze warm op een bord.
- Meng de zoetstof met de kaneel.
- Besmeer elke pannenkoek met 1 eetlepel boter. Rol hem op en bestuif hem met extra "kaneelsuiker".
Foto Cathy Van de Moortele |
Het amandelpoeder zorgt voor de stevigheid in de pannenkoeken, zodat je ze makkelijker kan omdraaien.
Ik gebruik hier mijn pannenkoekmaker voor. Bij dit toestel hoef je je pannenkoeken niet om te draaien, zodat je ze ook niet kan breken.
Ellphi zoetstof moet je altijd eerst mengen met droge ingredienten eer je ze toevoegt aan natte, om klonteren te voorkomen.
Voor 100 gr kristalsuiker neem je 100 gr Ellphi. Makkelijk toch?
Reacties