Pizza op Libanees platbrood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel olie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 2 Libanese platbroden
- 1/2 courgette, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- oregano
- peper
- 100 gr oude kaas, geraspt
- Verwarm de oven voor op 200°C. Ik leg er meteen een pizzasteen in, zodat die kan opwarmen.
- Meng de tomatenpuree met de olie en de look.
- Besmeer de platbroden met de tomatenpuree. Je hebt een dun laagje nodig.
- Beleg de platbroden met courgette, paprika en tomaatjes.
- Kruid met oregano en peper. zorg dat je pizza goed afsmaakt.
- Strooi de kaas over de pizza's en schuif ze in de oven op de pizzasteen.
- Bak de pizza's 8 min of tot de kaas gesmolten is.
Serveer de pizza's met een groene salade waar rucola aan toegevoegd is.
Hou nog een platbrood apart. Snij het in repen en serveer het met zelfgemaakte hummus.
Reacties