Couscous van bloemkool

Foto Cathy Van de Moortele
Zo goed gevonden, deze zelfgemaakte couscous van bloemkool. Past uitstekend in een gezonde voeding en is minstens zo lekker. De salade is heel kleurrijk, knapperig en aantrekkelijk om te eten. Zal goed staan op jouw volgende BBQ.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 bloemkool, schoongemaakt
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 courgette, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • enkele chilivlokjes naar smaak
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, droog getoast
  • 1 kerstomaatje
Hoe gaan we te werk:
  • Cutter de bloemkoolroosjes in delen heel fijn in de keukenrobot met het mes.
  • Doe de "couscous" in een grote kom.
  • Meng de couscous met de groentjes.
  • Maak de dressing van het citroensap, de olie en mosterd, look.
  • Kruid met peper en zout en chili. 
  • Giet de dressing over de couscous, dek af en zet koel weg.
  • Roer net voor het serveren de krokante pijnboompitjes door de salade.
  • Snij een kerstomaatje in als een bloem en zet het bovenop de salade.
TIP:

Voeg eens wat geroosterde kikkererwten toe aan de salade voor extra crunch. Kikkererwten bevatten best veel koolhydraten, maar ze geven hun suikers traag af.

Reacties