Courgette noodles met verse zalm
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 courgette, gewassen
- snuif zout
- olie
- 1 ui, gepeld en in maantjes gesneden
- 1/4 komkommer, gehalveerd en ontpit
- scheutje sojasaus
- 1 eetlepel pijnboompitjes, droog getoast
- peper van de molen
- stukje dagverse zalm
- enkele druppels sriracha saus
- getoaste sesamolie
- Snij kop en kontje van de courgette af. Draai hem door de spiraalsnijder. Bestrooi met wat zout en laat de courgette noodles in een zeef uitlekken.
- Verhit de wok en voeg wat olie toe.
- Fruit de ui.
- Voeg de noodles toe.
- Snij de komkommer diagonaal in niet te dunne plakjes en voeg ze toe. Wok kort. Je wilt nog wat bite in je gerecht.
- Kruid met sojasaus.
- Neem de wok van het vuur. Strooi de pijnboompitjes over je gerecht en werk af met peper. Hussel alles nog eens door elkaar.
- Leg je stukje zalm op je courgette noodles en kruid met sriracha saus en getoaste sesamolie. Nog een draai van de pepermolen en je kan aan tafel voor dit snel-klaar-gerecht.
Sriracha saus is een pittige Thaise saus die gemaakt wordt van chili pepertjes, look, zout, suiker en azijn. Heb je die niet in huis, ga dan voor Tabasco of sambal oelek.
Reacties