Kip gevuld met spinazie en kaas

Foto Cathy Van de Moortele
Spinazie en kaas gaan heel goed samen. Kies voor een kaassoort waar wat pit in zit en die goed smelt. Dan krijg je aan tafel meteen goeie punten.

Wat hebben we nodig:
  • een kleine zak verse spinazie
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • enkele chilivlokjes
  • 500 gr kipfilets
  • 140 gr pittige kaas, geraspt
  • olie
  • kippenkruiden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet een bakplaat klaar.
  • Was de spinazie en stoof ze kort in een brede pan. 
  • Kruid met look en chili.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  • Klop de kipfilets plat.
  • Beleg de kipfilets met spinazie en strooi er de kaas over.
  • Rol de kipfilets op en wikkel ze in huishoudfolie. Maak er een worstje van en leg die 30 min in de diepvriezer zodat ze wat opstijven.
  • Haal de folie van de kipfilets en leg ze op het aluminiumfolie.
  • Gebruik een borsteltje om de kip aan alle kanten in te smeren met olie en kippenkruiden.
  • Bak de filets 35 - 40 min of tot de kip gaar is.
  • Snij de kip in plakjes en serveer.
TIP:

Lekker met gestoomde broccoli erbij.

Reacties