Kip gevuld met spinazie en kaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- een kleine zak verse spinazie
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- enkele chilivlokjes
- 500 gr kipfilets
- 140 gr pittige kaas, geraspt
- olie
- kippenkruiden
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet een bakplaat klaar.
- Was de spinazie en stoof ze kort in een brede pan.
- Kruid met look en chili.
- Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
- Klop de kipfilets plat.
- Beleg de kipfilets met spinazie en strooi er de kaas over.
- Rol de kipfilets op en wikkel ze in huishoudfolie. Maak er een worstje van en leg die 30 min in de diepvriezer zodat ze wat opstijven.
- Haal de folie van de kipfilets en leg ze op het aluminiumfolie.
- Gebruik een borsteltje om de kip aan alle kanten in te smeren met olie en kippenkruiden.
- Bak de filets 35 - 40 min of tot de kip gaar is.
- Snij de kip in plakjes en serveer.
Lekker met gestoomde broccoli erbij.
Reacties