Salade Niçoise

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een slaatje dat bij iedereen wel gekend is. Ik gebruik er zelf geen verse tonijn voor, omdat het gewoon lekkerder is deze keer met goede tonijn uit blik. In dit recept gebruik ik knapperige sugar snaps en spercieboontjes, gewoon omdat ze er zo goed bij passen.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr verse, jonge spinazie, gewassen
  • 50 gr sugar snaps, rauw
  • 40 gr spercieboontjes, gaar gestoomd
  • 1 hardgekookt ei, gepeld en in partjes gesneden
  • 200 gr tonijn, verkruimeld
  • 2 radijsjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • scheutje vloeibare zoetstof, type Natrena
  • peper en zout
  • lookpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de spinazie over je bord.
  • Strooi de sugar snaps en spercieboontjes over de spinazie.
  • Schik de eipartjes op de boontjes en wissel af met stukjes tonijn.
  • Strooi de plakjes radijs en ringetjes rode ui over je salade.
  • Werk af met kappertjes.
  • Doe de olie, azijn, mosterd, zoetstof, peper en zout en lookpoeder naar smaak, in een bokaaltje. Sluit af en schud goed.
  • Dit wordt de dressing voor je slaatje. Je zal genoeg hebben voor een andere dag.
TIP:

Maak je slaatje niet te lang op voorhand klaar, zodat alles knapperig blijft.

Reacties