Salade Niçoise
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr verse, jonge spinazie, gewassen
- 50 gr sugar snaps, rauw
- 40 gr spercieboontjes, gaar gestoomd
- 1 hardgekookt ei, gepeld en in partjes gesneden
- 200 gr tonijn, verkruimeld
- 2 radijsjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
- 1 koffielepel kappertjes
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 koffielepel mosterd
- scheutje vloeibare zoetstof, type Natrena
- peper en zout
- lookpoeder
- Verdeel de spinazie over je bord.
- Strooi de sugar snaps en spercieboontjes over de spinazie.
- Schik de eipartjes op de boontjes en wissel af met stukjes tonijn.
- Strooi de plakjes radijs en ringetjes rode ui over je salade.
- Werk af met kappertjes.
- Doe de olie, azijn, mosterd, zoetstof, peper en zout en lookpoeder naar smaak, in een bokaaltje. Sluit af en schud goed.
- Dit wordt de dressing voor je slaatje. Je zal genoeg hebben voor een andere dag.
Maak je slaatje niet te lang op voorhand klaar, zodat alles knapperig blijft.
Reacties