Aubergine sandwich

Foto Cathy Van de Moortele
Onder het mom van: een sandwich hoeft niet van brood gemaakt te zijn, ontwierp ik deze aubergine sandwich. Lekker zuiders, boordevol smaak en origineel.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 aubergine, in plakken geschaafd met de mandoline
  • peper en zout
  • 1/4 komkommer, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1/2 avocado, ontpit en geschild en in grove brunoise gesneden
  • 1/3 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 50 gr feta kaas, in grove brunoise gesneden
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • peterselie, fijngesnipperd
  • tapenade van zongedroogde tomaatjes of paprika
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een zware, gietijzeren pan, type Le Creuset op een medium vuur en giet een laagje olie in de pan.
  • Bak de aubergine plakken 4 min per kant. Zorg dat ze in één laag in de pan liggen.
  • Laat de aubergine uitlekken op huishoudpapier (dep ook de bovenkant) en kruid af met peper en zout.
  • Meng de komkommer met de tomaat, avocado en feta.
  • Maak een dressing van het citroensap en de olie en giet die over de groentjes.
  • Werk af met peterselie.
  • Leg 4 plakken aubergine op je bord en besmeer die met tapenade.
  • Schep de groenten op de aubergine en werk af met een tweede plak aubergine.
TIP:

Als je niet houdt van feta kaas, kan je ook kiezen voor verse geitenkaas of blokjes mozzarella.

Reacties