Aubergine sandwich
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 aubergine, in plakken geschaafd met de mandoline
- peper en zout
- 1/4 komkommer, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1/2 avocado, ontpit en geschild en in grove brunoise gesneden
- 1/3 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 50 gr feta kaas, in grove brunoise gesneden
- het sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels olie
- peterselie, fijngesnipperd
- tapenade van zongedroogde tomaatjes of paprika
- Verhit een zware, gietijzeren pan, type Le Creuset op een medium vuur en giet een laagje olie in de pan.
- Bak de aubergine plakken 4 min per kant. Zorg dat ze in één laag in de pan liggen.
- Laat de aubergine uitlekken op huishoudpapier (dep ook de bovenkant) en kruid af met peper en zout.
- Meng de komkommer met de tomaat, avocado en feta.
- Maak een dressing van het citroensap en de olie en giet die over de groentjes.
- Werk af met peterselie.
- Leg 4 plakken aubergine op je bord en besmeer die met tapenade.
- Schep de groenten op de aubergine en werk af met een tweede plak aubergine.
Als je niet houdt van feta kaas, kan je ook kiezen voor verse geitenkaas of blokjes mozzarella.
Reacties