Ricotta/spinazie taartjes

Foto Cathy Van de Moortele
Deze hartige taartjes zijn superleuk om op voorraad te hebben voor een snelle en gezonde lunch. Je kan ze bakken en invriezen zodat je later je lunch uit de diepvries kan halen en meenemen naar het werk.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gr spinazie
  • peper en zout
  • 350 gr ricotta
  • 3 eierdooiers
  • 1 ei
  • 50 gr Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet een silicone muffinvorm met 6 holtes klaar op een ovenrooster.
  • Verhit wat olie in een brede pan.
  • Fruit de uisnippertjes glazig.
  • Voeg de spinazie toe en laat ze slinken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Cutter de spinazie in de keukenrobot.
  • Voeg de ricotta, eierdooiers en het volledige ei toe.
  • Kruid nogmaals met peper en zout.
  • Verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
  • Strooi de kaas over de taartjes.
  • Bak de taartjes 45 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
  • Laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Maak ze los met een mesje, draai de vorm om en je kan ze er mooi uithalen.
TIP:

Heb je geen silicone muffinvorm? Gebruik dan soufflé potjes en zorg dat je ze heel goed invet.

Reacties