Engelse muffin met aardbeislagroom
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 koffielepel kokosolie
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- 1.5 eetlepel amandelpoeder
- 1 eetlepel LSA
- snuifje bakpoeder
- enkele druppels Natrena zoetstof
- 100 ml slagroom
- 6 aardbeien, schoongemaakt
- Doe de kokosolie in een microgolfbestendig kommetje, dat de grootte heeft van een Engelse muffin.
- Smelt de olie in de microgolf.
- Voeg het ei toe met het water en klop alles mooi los.
- Het amandelpoeder, de LSA en het bakpoeder mogen erbij. Flink kloppen.
- Zoet af met de Natrena.
- Dek het kommetje af met een deksel en zet het 2 min in de microgolf. (De gaartijd kan verschillen per microgolf, dus je moet zelf even checken of je muffin gaar is.)
- Haal de muffin uit het kommetje en snij hem horizontaal door.
- Stop de muffinhelften in de toaster.
- Klop de slagroom op.
- Mix de aardbeien en klop ze door de slagroom.
- Beleg je muffin met de slagroom en nog wat stukjes verse aardbei.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Maak deze Engelse muffin zonder de zoetstof en je hebt een prima low carb broodje als hamburger- of pitabroodje.
Amandelmeel is niet hetzelfde als amandelpoeder. Het poeder wordt gemaakt van blanke amandelen. Het meel komt van ongepelde amandelen en maak ik gewoon zelf in de keukenrobot, door hele amandelen heel fijn te malen.
Maak er een hartig ontbijt van (laat de zoetstof weg), door de muffin te toasten en te beleggen met tomaat, gebakken bacon en een spiegeleitje.
Reacties