Fiesta Mexicana

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een gezonde versie van de gekende taco salade. Eerlijk gezegd? Je mist de tortilla chips helemaal niet. Vers en gezond!

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr gehakt
  • Mexicaanse kruiden naar smaak
  • 1/4 ijsbergsla, dun gesneden
  • 1 tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/3 komkommer, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 avocado, ontpit en geschild, in blokjes gesneden en besprenkeld met een beetje citroensap
  • 50 ml zure room
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het gehakt rul in een droge pan.
  • Kruid af met de Mexicaanse kruiden.
  • Beleg je bord met de ijsbergsla en schep daarop het gebakken gehakt.
  • Strooi de tomatenblokjes, blokjes komkommer, snippertjes rode ui en avocadoblokjes over het gehakt.
  • Werk af met zure room en pijpajuin.
TIP:

Je kan ook zwarte bonen of kidneybonen toevoegen als je behoefte hebt aan koolhydraten.
Ook lekker met nog wat geraspte cheddar er bovenop.

Reacties