Quesadilla als dessert

Foto Cathy Van de Moortele
We eten nu en dan Mexicaanse tortilla's en er blijft altijd wel één tortilla pannenkoek over. Ideaal om een snel en lekker dessertje mee te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 tortilla
  • philadelphia natuur
  • vloeibare honing
  • rood fruit
Hoe gaan we te werk:
  • Warm de tortilla even op in een warme antikleefpan. Doe dat aan beide kanten. Laat hem nog niet kleuren. Je wil hem alleen wat zachter maken, zodat hij makkelijker te smeren wordt.
  • Besmeer de tortilla met een genereuze laag roomkaas.
  • Druppel de honing over de kaas en strooi er het rood fruit over.
  • Vouw de tortilla dicht tot je een halve cirkel bekomt.
  • Bak de quesadilla aan beide zijden goudbruin.
  • Snij de quesadilla in 3 gelijke punten en serveer meteen. 
TIP:

Moest je nog 2 tortilla pannenkoeken over hebben, dan hoef je hem niet dicht te vouwen, maar leg je de tweede tortilla op de bessen en bak je hem zo in de pan.
Je kan ook kiezen voor geel fruit: abrikoos, perzik, gele kiwi, mango, ..
Wat dacht je van philadelphia roomkaas, schijfjes banaan en chocolate chips?

Reacties