Mini burgertjes

Foto Cathy Van de Moortele
Deze mini burgertjes happen zo lekker weg, dat ze een ideaal hapje zijn voor bij het aperitief, op een picknick of zelfs bij het ontbijt. Stop er eens een paar in de lunchbox van je kinderen. Ze zullen je zeker een smsje sturen om je te bedanken!

Wat hebben we nodig:
  • 750 gr gemengd gehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 ei
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kokosbloem
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • scheutje Worcestershire
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediĆ«nten. 
  • Maak balletjes van het gehakt en druk ze wat platter.
  • Bak de burgertjes in een droge grillpan op een medium vuur.
TIP:

De kokosbloem geeft iets extra aan het gehakt.
Als je van mosterd houdt, kan je ook een eetlepel mosterd door het gehakt doen.
Je kan ook kiezen voor kalfsgehakt of lamsgehakt. Bij lamsgehakt kan je fijngesnipperde munt toevoegen en kruiden met komijn en koriander ipv Worcestershire.

Reacties