Groene asperges met ham en gepocheerd ei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 kakelverse eitjes
- 1 eetlepel azijn
- snuif zout
- olie
- 4 groene asperges
- 4 plakjes serrano ham, dun gesneden
- een handvol verse spinazie
- peper en zout
- een klein stukje chili peper, ontpit en flinterdun gesneden
- Zet water op in een brede pot. Doe er de azijn en het zout in.
- Verhit wat olie in een grillpan en grill de asperges enkele minuten aan alle zijden.
- Haal ze uit de pan, wikkel ze in de ham en grill ze nog een tweede keer.
- Haal de asperges uit de pan.
- Fruit de spinazie kort aan in dezelfde pan. Kruid met peper en zout.
- Pocheer de eitjes 1.5 min.
- Schep de spinazie op je bord.
- Leg de eitjes er bovenop.
- Schik de asperges naast de spinazie en werk af met peper, zout en chili snippertjes.
Hoe pocheer je best je eitjes? Volgens deze richtlijn kan het niet mis gaan.
Reacties