Groene asperges met ham en gepocheerd ei

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is mijn gedacht als ik denk aan een heerlijk verwenontbijtje. Misschien niet voor iedereen weggelegd om dit 's morgens te eten, maar je kan van je ontbijt ook een brunch maken. Zorg dat je eitjes kakelvers zijn (bedankt aan onze 2 nieuwe kippetjes) zodat je ze perfect kan pocheren.

Wat hebben we nodig:
  • 2 kakelverse eitjes
  • 1 eetlepel azijn
  • snuif zout
  • olie
  • 4 groene asperges
  • 4 plakjes serrano ham, dun gesneden
  • een handvol verse spinazie
  • peper en zout
  • een klein stukje chili peper, ontpit en flinterdun gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Zet water op in een brede pot. Doe er de azijn en het zout in.
  • Verhit wat olie in een grillpan en grill de asperges enkele minuten aan alle zijden. 
  • Haal ze uit de pan, wikkel ze in de ham en grill ze nog een tweede keer.
  • Haal de asperges uit de pan.
  • Fruit de spinazie kort aan in dezelfde pan. Kruid met peper en zout.
  • Pocheer de eitjes 1.5 min.
  • Schep de spinazie op je bord. 
  • Leg de eitjes er bovenop.
  • Schik de asperges naast de spinazie en werk af met peper, zout en chili snippertjes.
TIP:

Hoe pocheer je best je eitjes? Volgens deze richtlijn kan het niet mis gaan.

Reacties