Ravioli met een vulling van witte pens
Er zijn zoveel mogelijkheden om ravioli te vullen. Mijn inspiratie loopt soms tot middenin de nacht en dan moet ik het meteen opschrijven en de volgende dag klaar maken. Of je vindt een leuk idee in een kooktijdschrift en dan maak je daar je eigen versie van. Ik ben niet meteen een superfan van witte pens, maar in dit recept is het wel een toppertje. De combinatie met de salieboter, noten en pompoenpitten is heerlijk..
Wat hebben we nodig:
Laat een klein beetje water koken. Maak een klein balletje vulling en kook dit even op in het water. Zo weet je zeker of de vulling genoeg gekruid is.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta van 200 gr bloem en 2 eieren
- 1 witte pens, van het vel ontdaan en in stukken gesneden
- 4 walnoten, gedopt
- peper en zout
- 50 gr boter
- 2 takjes verse salie
- 2 eetlepels pompoenpitten, getoast
- Maak het pastadeeg, wikkel het in plastic folie en laat het deeg 30 min rusten.
- Cutter het vlees met de noten. Het moet niet helemaal fijn zijn.
- Kruid goed af met peper en zout. Er gaat altijd wat kruiding verloren tijdens het koken. Proef de vulling en kruid bij indien nodig.
- Rol de pasta uit tot lange vellen. Leg kleine hoopjes vulling op de pastavellen en dek af met een tweede vel. Duw de lucht uit het deeg en druk de twee vellen goed aan, zodat de vulling niet meer weg kan.
- Met een raviolivormpje steek je de ravioli uit.
- Leg de ravioli op een met bloem bestoven plank.
- Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Kook de ravioli gaar en laat ze uitlekken.
- Smelt de boter in een pan en laat ze hazelnootbruin worden. Rol de blaadjes salie samen op en snij ze fijn. Strooi de salie in de boter en laat ze wat meebakken. Let op dat de boter niet verbrandt.
- Verdeel de ravioli over kommetjes en serveer ze met de salieboter.
- Strooi de pompoenpitjes over het gerecht.
Laat een klein beetje water koken. Maak een klein balletje vulling en kook dit even op in het water. Zo weet je zeker of de vulling genoeg gekruid is.
Reacties