Wentelteefjes van Elvis

Foto Cathy Van de Moortele
We hebben pindakaas, eieren, banaan en oud brood in huis. Wat maak je dan? De favoriete wentelteefjes van Elvis natuurlijk! Ik ben er zeker van, dat niet iedereen houdt van pindakaas. Of misschien heb je het nog nooit gegeten? Wij zijn wel fan hier en soms verlang ik nog wel eens naar de smeuïge JIF pindakaas die we in Amerika altijd kopen. Maar genoeg getetterd! We gaan er invliegen!
Kleine anekdote: vergeet niet - zoals ik - om je boterhammen in het eimengsel te dopen voor je ze bakt, anders heb je croque monsieurs in plaats van wentelteefjes...

Wat hebben we nodig:
  • 4 sneden oud wit brood (brioche, chocolade brood, wit brood, melkbrood, Harry's brood,..)
  • pindakaas
  • 1 grote banaan, gepeld en in plakjes gesneden
  • 2 eieren, geklutst
  • 200 ml melk
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer twee sneden brood met pindakaas.
  • Leg op de pindakaas de plakjes banaan. Als je nog banaan over hebt, kan je die serveren bij de wentelteefjes.
  • Dek af met de andere sneden brood.
  • Meng de eieren met de melk.
  • Verhit een zware pan op het vuur. Laat wat vetstof smelten.
  • Bak de wentelteefjes bruin aan beide kanten.
  • Bestuif de lekkernij met wat bloemsuiker, snij ze diagonaal door en serveer meteen.
TIP:

Je kan ook wat vanille essence of kaneel toevoegen aan de melk.
Heerlijk voor een zondags ontbijt!

Reacties