Wentelteefjes van Elvis
Foto Cathy Van de Moortele |
Kleine anekdote: vergeet niet - zoals ik - om je boterhammen in het eimengsel te dopen voor je ze bakt, anders heb je croque monsieurs in plaats van wentelteefjes...
Wat hebben we nodig:
- 4 sneden oud wit brood (brioche, chocolade brood, wit brood, melkbrood, Harry's brood,..)
- pindakaas
- 1 grote banaan, gepeld en in plakjes gesneden
- 2 eieren, geklutst
- 200 ml melk
- vetstof
- Besmeer twee sneden brood met pindakaas.
- Leg op de pindakaas de plakjes banaan. Als je nog banaan over hebt, kan je die serveren bij de wentelteefjes.
- Dek af met de andere sneden brood.
- Meng de eieren met de melk.
- Verhit een zware pan op het vuur. Laat wat vetstof smelten.
- Bak de wentelteefjes bruin aan beide kanten.
- Bestuif de lekkernij met wat bloemsuiker, snij ze diagonaal door en serveer meteen.
Je kan ook wat vanille essence of kaneel toevoegen aan de melk.
Heerlijk voor een zondags ontbijt!
Reacties