(H)Eerlijke tomatensoep!

Wat hebben we in huis: tomaten, uien, wortels, look, selder, verse basilicum.. Dat vraagt gewoon om een lekkere tomatensoep. Zonder veel poespas maar wel met veel smaak. Schuif maar aan!

Wat hebben we nodig:
  • beetje vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 wortels, geschraapt en fijngesneden
  • 2 stelen selder, in maantjes gesneden
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 4 verse trostomaten, met de steel er nog aan
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 2 bouillonblokjes
  • 1.5 l water
  • peper en zout
  • verse basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat vetstof in een grote pot.
  • Fruit de uien aan met de worteltjes en de selder tot ze wat warmte gekregen hebben.
  • Voeg de tomatenblokjes en de verse tomaten toe. De stelen van de trostomaten zullen je soep extra smaak geven.
  • Voeg de look toe en verkruimel de bouillonblokjes over de soep;
  • Leng aan met het water en breng de soep aan de kook.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Verwijder de tomatenstelen en blender de soep glad.
  • Zet de soep nog even op het vuur en laat ze nog heel even doorkoken.
  • Rol enkele blaadjes basilicum op en snij ze fijn met je mes. Strooi de basilicum over de soep.
TIP:

Lekker met een lepel zure room of met vers gebakken croûtons.

Reacties