(H)Eerlijke tomatensoep!
Wat hebben we in huis: tomaten, uien, wortels, look, selder, verse basilicum.. Dat vraagt gewoon om een lekkere tomatensoep. Zonder veel poespas maar wel met veel smaak. Schuif maar aan!
Wat hebben we nodig:
Lekker met een lepel zure room of met vers gebakken croûtons.
Wat hebben we nodig:
- beetje vetstof
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 wortels, geschraapt en fijngesneden
- 2 stelen selder, in maantjes gesneden
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 4 verse trostomaten, met de steel er nog aan
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 2 bouillonblokjes
- 1.5 l water
- peper en zout
- verse basilicum
- Verhit wat vetstof in een grote pot.
- Fruit de uien aan met de worteltjes en de selder tot ze wat warmte gekregen hebben.
- Voeg de tomatenblokjes en de verse tomaten toe. De stelen van de trostomaten zullen je soep extra smaak geven.
- Voeg de look toe en verkruimel de bouillonblokjes over de soep;
- Leng aan met het water en breng de soep aan de kook.
- Kruid af met peper en zout.
- Verwijder de tomatenstelen en blender de soep glad.
- Zet de soep nog even op het vuur en laat ze nog heel even doorkoken.
- Rol enkele blaadjes basilicum op en snij ze fijn met je mes. Strooi de basilicum over de soep.
Lekker met een lepel zure room of met vers gebakken croûtons.
Reacties