Chocolade ravioli

Ik heb al heel vaak zelf pastadeeg gemaakt en recepten bedacht, maar toen onze Eva met dit recept op de proppen kwam, dacht ik eerst: are you serious?? Bij ravioli denk ik echt niet aan chocolade of dessert. Maar toen ik het recept eens doornam en de foto's bekeek...

Wat hebben we nodig:
  • 2 1/2 kopjes patisseriebloem
  • 1/3 kopje pure cacao
  • 4 eieren, gescheiden
  • 1/3 - 1/2 kopje water
  • 225 gr mascarpone
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 1 eetlepel vers gehakte munt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met de cacao en 3 eieren.
  • Mix alles tot een homogeen deeg.Voeg het water geleidelijk aan toe, tot het deeg loslaat van de kom.
  • Kneed verder. Het deeg mag niet meer kleven. 
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Maak ondertussen de vulling klaar: meng de mascarpone met 1 ei, 2 eetlepels suiker, de vanille en de munt. Zet het mengsel in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol het deeg uit met de pastamachine tot op stand 9. Laat de rest van het deeg in de koelkast staan tot je klaar bent om de volgende portie uit te rollen.
  • Bestuif je werkvlak met bloem. Leg een pastavel op het werkblad. Leg hoopjes vulling op het pastavel en vouw het vel dicht. Duw de lucht uit de pasta.
  • Gebruik een raviolivorm om de kussentjes uit te steken.
  • Leg de ravioli's op een bakmatje en zet ze weg in de koelkast tot ze allemaal klaar zijn.
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met 2 eetlepels suiker. Voeg de ravioli in deeltjes toe. Laat de kussentjes nog 2 min koken wanneer ze komen boven drijven.
  • Haal de ravioli uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.
TIP:

Druppel wat warme chocolade saus over de ravioli en serveer ze met vanille ijs en verse muntblaadjes.

Reacties