Hartverwarmende Mac & Cheese - met Fontina
Mac & Cheese... gewoon omdat het altijd lekker is. Mijn favoriete maaltje na een week op kot te zitten (lang geleden dus). Soms met stukjes ham, af en toe een mac schotel in de oven of met een krokant Parmezaans korstje. Deze versie wordt gemaakt met Italiaanse Fontina kaas. Mocht je deze kaas ooit in de winkel zien liggen (Delhaize of Carrefour kunnen je vast bevoorraden), koop hem dan en maak er deze Mac & Cheese mee. De Worcestershire saus geeft extra pit aan de maaltijd.
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- peper en zout, vers van de molen
- 30 gr vloeiende bloem
- 750 ml volle melk
- 250 ml bouillon
- 170 gr Philadelphia natuur
- 225 gr Fontina, geraspt
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 450 gr elleboogjes pasta, gaar gekookt en uitgelekt
Hoe gaan we te werk:
- Smelt de boter met de olie in een grote kookpot. Je kan hiervoor gerust je Creuset gebruiken.
- Fruit de ui glazig. Kruid af met flink wat peper en zout.
- Bestrooi de ui met de bloem en roer goed tot een roux.
- Giet de melk en de bouillon bij de roux en roer met de garde tot een homogene massa.
- Van zodra de saus kookt, zet je het vuur wat lager. Laat de saus indikken en zijdezacht worden.
- Neem de pan van het vuur en roer er de kazen beetje voor beetje door. Als de saus te koud wordt, zet ze dan weer kort op het vuur. De saus mag echter niet meer koken, want je wil je saus niet schiften.
- Kruid af met de Worcestershire saus.
- Stort de gare elleboogjes bij de saus. Het zal lijken alsof je teveel saus hebt, maar dat komt allemaal goed. Deze Mac & Cheese eet je best meteen als hij klaar is. Kruid nogmaals af met peper van de molen.
TIP:
Bak enkele sneetjes spek krokant en verkruimel ze. Roer ze door de macaroni schotel eens die klaar is.
Reacties