Gebakje Gehakt
Oorspronkelijk worden deze gehaktgebakjes gemaakt van lamsgehakt. Ik ben niet echt zo tuk op lamsvlees. Maar met gemengd gehakt ben ik zeker fan!
Wat hebben we nodig:
Geef er wat mosterd/ketchup bij.
Deze gebakjes gehakt zijn ook lekker koud. Lijkt me ideaal voor op een buffet.
Wat hebben we nodig:
- 600 gr gehakt
- nootmuskaat
- peper en zout
- 60 ml bouillon
- 160 ml water
- snuifje zout
- 120 gr smout
- 360 gr patisseriebloem
- 1 ei
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op je bakplaat. Knip 4 repen bakpapier, van 5 cm hoog en 25 cm lang. Je zal dit nodig hebben om het gehakt in te wikkelen. Knip ook 4 touwtjes keukengaren om het papier toe te binden.
- Kruid het gehakt met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de bouillon toe en verdeel het geheel in 4 gelijke delen. Vorm 4 ballen van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
- Verwarm 160 ml water met het zout en de smout in een grote kookpot. Breng aan de kook.
- Doe de bloem in een mengkom. Giet het hete mengsel bij de bloem en meng alles door elkaar met een lepel. Eenmaal afgekoeld, kan je het deeg kort kneden tot het homogeen is.
- Snij 1/4 van het deeg af. Verdeel de rest van het deeg in 4 gelijke ballen. Rol elke deegbal uit tot een diameter van 18 cm. Het eerste stuk deeg rol je uit. Steek 4 cirkels van 10 cm doorsnede uit. Dit worden straks de deksels op de gehaktgebakjes.
- Leg op elke deegcirkel een bal gehakt. Wikkel het deeg rond het gehakt en sluit het bovenaan met een deegdeksel. Nijp de bovenkant goed samen met de zijkanten.
- Omwikkel elk gehaktgebakje met bakpapier en zet dat vast met keukentouw.
- Zet de gebakjes op de bakplaat en snij stoomgleufjes in elk taartje.
- Bestrijk alle gebakjes met losgeklopt ei en zet ze 30 min in de koelkast.
- Bak de gehaktgebakjes 35 - 40 min of tot ze goudbruin zijn. Dien meteen op. Presenteer ze met het bakpapier en het touwtje.
Geef er wat mosterd/ketchup bij.
Deze gebakjes gehakt zijn ook lekker koud. Lijkt me ideaal voor op een buffet.
Reacties